*

Vitun korrekti

Kansallismielisyyden uhka

Nationalismi eli kansallisuusaate korostaa kansakunnan merkitystä. Kansallismieliselle tärkeää on vaalia maalle ominaista kulttuuri- ja arvoperustaa, itsenäisyyttä päätäntävallassa ja rahapolitiikassa. Nationalismissa itsessään ei ole mitään syrjivää tai vihamielistä. Tavoitteena on edistää yhtenäisen yhteiskunnan tasapuolista etua. 

Suvereniteetti ja kansallismielisyys ovat Suomessa pitkään olleet häpeällisiä sekä oikeistolle että vasemmistolle.   

Oikeiston mielestä pakanakansa tarvitsee porvarilliset imperialistiset aatelisjohtajat. Vasemmisto haluaa jakaa taakan omien asioiden hoidosta utopistisissa, kansainvälisissä ja globaaleissa yhteisöissä. Yhteisöt ovat kuitenkin loppupeleissä samaa imperiumia, jota oikeistokin rakentaa. Globalismin perimmäinen tarkoitus on palvella talouseliittiä ja heidän tavoitteitaan – luoda rankalla työllä, kärsimyksellä ja kuolemilla, heille tämä maailma. 

Sekä oikeisto että vasemmisto avittavat imperialistista mädätystä. Siitä syystä on tärkeää herättää ihmisiä pois pelkästä vasemmisto-oikeisto -jaottelusta.  
nationalismi-globalismi -akseli kuvaa paremmin poliittista valta-asettelua. 

Kaikki tekeminen tai tekemättä jättäminen arjessa ja politiikassa vaikuttaa vääjäämättä ympäröivään maailmaan. Olemme velvollisia kyseenalaistamaan huonoiksi todettujen tapojen noudattamisen. Meidän tulee äänestäjinä pitää kiinni oikeudestamme päättää asioista, ja tehdä se järkevämmin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat